Nyheder

17. September 2024

Mød hovedbestyrelsen: Martin Mosvad Lauridsen

HOD's hovedbestyrelse består af 19 medlemmer. Men hvem er de egentlig? Hovedbestyrelsesmedlem Martin Mosvad Lauridsen er sektionschef i Flyvevåbnet.
Foto: Sara Skytte

Bragt i Officeren nr. 4, 2024.

 

Major Martin Mosvad Lauridsen, 32 år.
HB-medlem Flyvevåbnet.
Sektionschef, Future Operations, Air Control Wing.

 

Hvorfor er du involveret i organisationsarbejde?

 

Jeg blev udnævnt på den første årgang af overenskomstansatte officerer. På både NIV I, II og III mødte jeg i mange år chefer og administrativt personale, der havde begrænset eller ingen forståelse for mine vilkår. Jeg fik derfor hurtigt etableret en kontakt til HOD’s konsulenter, der kunne hjælpe mig med svar og rådgivning i alt det, som Forsvaret og FPS ikke kunne.

 

Min vej ind i organisationsarbejdet har således på mange måder været tilfældig. Jeg har kun gode oplevelser fra kontakten til HOD, hvilket har overbevist mig om vigtigheden af en stærk fagforening til dels at hjælpe medlemmerne med små og store hverdagsproblematikker, dels – og ikke mindst – at varetage det langsigtede arbejde med forbedring af officerernes vilkår.

 

Hvilke mærkesager er de vigtigste for dig?

 

Ikke overraskende ligger forholdene for de overenskomstansatte officerer mig meget på sinde. Forsvaret og HOD skal på den lange bane leve af de unge officerer, og det er vigtigt, at vi arbejder målrettet med denne gruppe. HOD skal derfor tydeligt kommunikere vores holdninger til officerernes vilkår, og hvordan vi ser disse udvikle sig.

 

Der er heldigvis sket meget med de overenskomstansattes vilkår siden 2014, og jeg ser derfor et mere generelt behov for at fokusere på de yngre generationers vilkår og betingelser for tjenesten, uanset om man er tjenestemand eller overenskomstansat. Dagligdagen og opgaven i Forsvaret er den samme uanset ansættelsesform, og jeg tror på, at oplevelserne i dagligdagen har større indvirkning på officerens arbejdsglæde end de specifikke ansættelsesvilkår. HOD bør således også arbejde for andet end blot en højere løn. Et eksempel er arbejdstiden, der også aftales ved overenskomster.

 

37 timers-arbejdsugen er der ikke justeret på i 34 år til trods for tilkomsten af mobiltelefoner, udbredt anvendelse af computere, bedre infrastruktur samt mange andre forhold, der i teorien burde have gjort os mere effektive. HOD skal i min optik altså medvirke til at præge vores arbejdsgiver til at tænke ud af boksen, når det handler om at skabe større arbejdsglæde og bedre vilkår for officererne.