Officeren nr. 5 2016
Rundt om officererne
På et verdenskort bliver det meget tydeligt, at officererne trækker et stort læs, når det kommer til at være på arbejde ude i verden. Faktisk har kurven af udsendte eller udstationerede officerer været relativt konstant, når vi ser på tal fra år 2000 og frem til nu.
En af de mange ude er Søren Knudsen. Han er militærrådgiver i Kenya.
Krydsild om uddannelser
Når emnet er de nye officersuddannelser, så bølger diskussionen nogen gange højt mellem chefen for Forsvarsakademiet, Nils Wang, og formanden for HOD, Niels Tønning. Men faktisk er de to ikke så uenige om emnet, når de sætter sig over for hinanden og taler sammen.
Beredskabsfagligheden svækkes markant
Beredskabsstyrelsen nedlægger 46 stillinger. Det berører mere end 10 procent af styrelsens officerer.
– Afskedigelser af officerer er paradoksalt i en tid, hvor de er svære at rekruttere, hvor der er udfordringer med at få Beredskabsstyrelsens vagt til at hænge sammen, og hvor det samtidig tager op til tre år at få en ny officer uddannet, siger kolonnechef Stig Hammerhøj, der sidder i HOD’s bestyrelse.
Transformationen til F-35
På Flyvestation Skrydstrup fortsætter de arbejdet med F-16, mens de indledende øvelser i omstillingen til F-35 er begyndt. Logistikchefen, oberstløjtnant Jan Nyman Nielsen, forudser to store udfordringer i det arbejde. Tiden og det nye it-system.
Hvem er krigshøg…Clinton eller Trump?
Martin Burcharth er korrespondent i USA for Information. Han giver sit bud på, hvad de to præsidentkandidater Hillary Clinton og Donald Trump egentlig siger om forsvars- og sikkerhedspolitik i de første to af tre debatter inden valget.